Kunnonkeskuksella on käytössä painokevennetyn kävelyharjoittelun laitteisto, jolla voidaan turvallisesti ja tehokkaasti harjoitella kävelyä erilaisten asiakasryhmien kanssa. Kävelyn uudelleen oppiminen on neurologisen kuntoutuksen tärkeimpiä tavoitteita. Painokevennetty kävelyharjoittelu mahdollistaa harjoittelun aloittamisen varhaisessa vaiheessa, mikä on erittäin tärkeää taidon uudelleen oppimiseksi.

Painokevennetyn kävelyn laitteistolla kevennetään asiakkaan painoa tukivaljaiden avulla. Harjoittelussa voidaan käyttää myös mm. juoksumattoa tai tasapainolautaa. Painokevennetyssä harjoittelussa fysioterapeutti pystyy ohjaamaan liikeratoja ja asiakas voi keskittyä paremmin itse harjoitteluun, kun laitteisto antaa tarvittavan tuen.

Painokevennetty kävelyharjoittelu soveltuu asiakkaille joiden liikkumiskyky on syystä tai toisesta alentunut, esim. aivohalvauskuntoutujat, CP-kuntoutujat, MS-tautia sairastavat, Parkinson-kuntoutujat, alaraajaongelmista kärsivät, lonkka-, polvi- ja nilkkaleikatut kuntoutujat.